VP_Sus_hand_1920x550.jpg

Ökológiai kéznyom – ügyfeleink kéznyoma

Míg az ökológiai lábnyom vállalatunk erőforrás-felhasználását fedi le, azaz a nyersanyag megválasztását, a gyártást, csomagolást és a szállítást, a kéznyom a fenntarthatóságra gyakorolt pozitív hatások összessége termékeink használati élettartama során.

Célunk, hogy a lehető legkisebb lábnyomot és a lehető legnagyobb kéznyomot – azaz használat szempontjából a lehető legpozitívabb hatást – érjük el. Termékeink pozitív kéznyoma lényegében lehetővé teszi, hogy Ön a leginkább környezetbarát módon végezze a takarítást. 

Vileda Professional termékkínálatunkban számos példát találhat arra, hogy ez a használattal kapcsolatos „kéznyom” a lábnyomnál is nagyobb hatással van az ökológiai egyensúlyra: a tartós takarítótextíliák egyszeri lábnyomát például többszörösen meghaladja használhatóságuk és a moshatóságuk.

Kevesebb tisztítószer és víz felhasználása szükséges és a negatív ergonómiai hatás is csökken. Emellett a takarítási eszközök előkészítése is fontos szerepet játszik. A tartós termékek, a napi mosások hatékonysága és a jelentős energiafelhasználással járó gépi szárítás kiküszöbölése egyes takarítótextíliáink antibakteriális kezelésének köszönhetően mind jó példák arra, hogyan érhet el változást ügyfélként Ön is.

Az ügyfelek kéznyomának maximalizálására irányuló kezdeményezéseink:

Mikroszálas technológia

VP_Sus_micro_305x305.jpg

Mikroszálas technológia

A Vileda Professional úttörőként alkalmazott először mikroszálas termékeket a professzionális takarítás piacán. A Vileda Professional az olyan saját technológiák bevezetése révén, mint például az Evolon®, mindig is a maximumra törekedett ebben az innovatív szegmensben és így tesz napjainkban is.

A mikroszálas takarítótextíliák (kendők, mopok) tisztítási teljesítmény tekintetében messze felülmúlják nem mikroszálas társaikat. Lehetővé teszik a makacs vagy zsíros szennyeződések (ujjlenyomatok) csíkmentes eltávolítását maradványok nélkül, akár tisztítószerek használata nélkül is, így erőforrásokat takaríthatunk meg. Ilyen termékek például a nemrég bemutatott, egyedülálló PVAmicro termékcsaládunk tagjai.

Páratlan tartósság

VP_Sus_durability_305x305.jpg

Páratlan tartósság

A nyersanyagok megtakarításának legegyszerűbb módja a tartós termékek használata, hiszen így ügyfeleinknek azonos időtartam alatt kevesebb termékre van szükségünk. A Vileda Professional termékek első osztályú takarítási teljesítményükről és tartósságukról ismertek.

A tartósságot és a gépben moshatóságot minden új termékünk esetében teljeskörűen teszteljük. Egyes termékeink több mint 1000 fertőtlenítési-mosási cikluson át is használhatók. E tekintetben az alapanyagok és a gyártási technológiák átgondolt megválasztása szükséges annak érdekében, hogy biztosíthassuk az állandó takarítási teljesítményt és a termék illeszkedését a rendszer egészébe a teljes élettartam során.

Kiváló ergonómia

VP_Sus_ergonomics_305x305.jpg

Kiváló ergonómia

Felmerülhet Önben a kérdés: mi köze az ergonómiának a fenntarthatósághoz? Egyszerűen fogalmazva: az eszközeinket használó professzionális takarítók fizikai erőbefektetése értékes erőforrást jelent, ezért fontos törődnünk vele. Ne feledje: az egészség és a jóllét szintén a fenntarthatóság részei.

Szeretnénk figyelmet szentelni a több százezer takarítónak világszerte, hogy a lehető legkevesebb fizikai erőfeszítés árán, kevés betanítás után vagy akár betanítás nélkül végezhessék a takarítást. Órákon át dolgoznak takarítási eszközeinkkel, ezért fontos, hogy azok fenntartható egészséget és teljesítményt tegyenek lehetővé, ugyanakkor öröm legyen velük a munkavégzés.