Customer-Groups_Overall.jpg

Fertőzések megfékezésével kapcsolatos takarítási irányelvek

Manapság rendkívül fontos – fontosabb, mint valaha –, hogy elérjük és fenntartsuk a tiszta környezetet, valamint a fertőzések megfékezésével kapcsolatos takarítási irányelveket annak érdekében, hogy megakadályozzuk a fertőzés terjedését. Mivel a nyilvános területek egyre elérhetőbbé válnak, és ezért sokkal zsúfoltabbak is, a létesítményeknek már nemcsak láthatóan tisztának kell lenniük, hanem megfelelően fertőtlenítetteknek is. Ezek a megelőző intézkedések fontosak, mivel nem vehető biztosra, hogy egy felület kontaktusba került-e vírusokkal vagy baktériumokkal.

Fontos az általános, fertőzések megfékezésével kapcsolatos takarítási irányelvek betartása még akkor is, ha az egyes szektorok szükségletei eltérnek a takarítási sztenderdek tekintetében.

5 tipp a fertőzések megfékezésére irányuló takarítással kapcsolatban

iQonnect_Quality-PRO_305x400.jpg

5 tipp a fertőzések megfékezésére irányuló takarítással kapcsolatban

  • Ellenőrizze, hogy a protokollok és a takarítási tervek naprakészek-e és összhangban vannak-e a hivatalos szervek irányelveivel.
  • Azonosítsa a „gyakran megérintett felületeket”, a fertőzések kockázatait, tájékoztassa ezekről a személyzetet és növelje ezek takarításának gyakoriságát a takarítási tervekben. Győződjön meg arról, hogy a személyzet valamennyi tagja az utasításoknak megfelelően végzi a takarítást. Amennyiben szükséges, adjon további utasításokat és biztosítson további képzést.
  • Ellenőrizze a használt takarítási eszközöket. Jó állapotban vannak és megfelelőek a szükséges feladatokhoz? Utána alaposan tisztítsa meg és fertőtlenítse az eszközöket, így készen állnak az újbóli használatra.
  • Ügyeljen a kézhigiéniára. Adjon utasításokat arra vonatkozóan, hogy hogyan kell megfelelően kezet mosni és fertőtleníteni.
  • Ügyeljen az egyéni védőeszközökre, mint például maszk, kesztyű és védőszemüveg. Adjon utasításokat arra vonatkozóan, hogy mikor és hogyan használják ezeket.

További információkért a fertőzések megelőzésére vonatkozó alapismeretekkel kapcsolatban keresse fel a Vileda Professionalt.